Veliki broj glumaca okupio se danas da oda poslednju počast glumcu i muzičaru Marinku Madžgalju na komemoraciji u Ateljeu 212.


Komemoracija tridesetsedmogodišnjem glumcu počela je u 11 sati minutom ćutanja na Velikoj sceni „Mira Trailović“, jednoj od sala na čijim daskama je mladi glumac odigrao mnoge uloge.

Upravnik Atljea 212 Branimir Brstina otvorio je komemoraciju rečima da je "odlazak Marinka Madžgalja veliki gubitak za pozorište".

"Njegovo vreme je tek trebalo da dođe. Otišao je naš dragi drug, omiljeni glumac", rekao je Brstina.

Madžgaljev kolega, Gordan Kičić, opraštajući se od svog kolege iz pozorišta rekao je da je mogao sve kao glumac na sceni, a u životu je bio veliki šmeker.


Kičić je rekao da su se on i Marinko poznavali od detinjstva i da su zajedno studirali na Fakultetu dramske umetnosti, a potom i radili u pozorištu.

"Marinko je bio duhovit i neodoljiv. Voleo je da bude voljen, a i on je obožavao ljude", istakao je Kičić koji se zajedno sa drugim kolegama od preminulog glumca oprostio velikim aplauzom.

Marinkova profesorka na Fakultetu dramske umetnosti Gordana Marić ispričala je kako je Marinko na prijemnom ispitu pokazao veliki talenat i da je i nju i druge članove komisije iznenadio svojom energijom i originalnošću.

Ona je napomenula da je Marinko Madžgalj upisao FDU kao gimnazijalac i da je tokom glumačkog školovanja postajao sve vredniji i vredniji.

Bio je omiljen među kolegama u klasi koji su tražili da sa njim rade, rekla je Marić i napomenula da je to posebno bio slučaj sa devojkama.

Glumac Andrija Milošević je rekao da je svojevremeno namenski stavio jednu predstavu na scenu samo da bi imao priliku da radi sa Marinkom.

"Često sam ga zvao da mu kažem da sam po uzoru na njega počeo nešto da radim u glumačkoj profesiji", naveo je Milošević i dodao da će nastaviti i dalje da se ugleda na svog kolegu i druga Marinka Madžgalja.

"Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi", rekao je Milošević, dok je Amidžić rekao da "čovek stvarno umire tek kad ga zaborave". "Ja te, brate, neću zaboraviti", rekao je kroz suze voditelj.

Poslednji pozdrav Madžgalju uputili su i glumci Petar Božović, Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Jagoš Marković, Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Bule Goncić, Vuk Kostić, Gorčin Stojanović, Vujke, Mirka Vasiljević i ministar kulture Ivan Tasovac.

Tu je i bivša supruga Marinka Madžgalja, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom ima ćerku.

Sahrana će se održati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 14.30.