KNjIŽEVNIK, književni istoričar i publicista dr Milenko Jevtović preminuo je u nedelju, u 79. godini. Rođen je 1935. godine u selu Burlate u Ibarskom Kolašinu. Završio je gimnaziju u Kosovskoj Mitrovici, a istoriju svetske književnosti s teorijom književnosti i poslediplomske studije u Beogradu. Doktorirao je na Filološkom fakultetu u Prištini, gde je živeo i radio od 1961. do 1999. godine.

Bio je saradnik i urednik u Radio Prištini, glavni urednik "Jedinstva" i Izdavačke delatnosti "Grigorije Božović", osnivač i direktor Instituta za srpsku kulturu, u Prištini, a u dvorištu Crkve Sv. Nikole obnovio je ruiniranu zgradu prve srpske škole iz 1859. godine.

Izabrane pripovetke objavio u zbirkama "Uzmaglice", "Neko drugo leto" i "Zimski otac". Prevođen je na makedonski, slovenački, albanski, turski, poljski, ruski, mađarski i arapski. Osim naučnih sudija "Ličnost i književno delo Grigorija Božovića" u dve knjige i "Grigorije Božović u književnoj kritici" objavio je pedesetak naučnih rasprava i članaka. Bio je predsednik Društva književnika Kosova i Saveza književnika Jugoslavije.