U Kosovskoj Mitrovici, u sedamdeset i trećoj godini preminuo je legendarni srpski kompozitor i tekstopisac Blagoje Košanin.

Košanin je osnovnu školu završio u Zubinom Potoku, srednju muzičku u Prizrenu, a prvi stepen Muzičke akademije u Sarajevu. Radio je kao pedagog u Nižoj muzičkoj školi u Sarajevu, zatim kao producent, a kasnije i kao urednik u diskografskoj kući “Jugoton” u Zagrebu. Bio je i rukovodilac Muzičke produkcije RT Priština u Prištini do 1999. godine, a do penzionisanja 2009. godine radio je kao profesor muzike u srednjoj školi u Zubinom Potoku.

Debitovao je na festivalu "Ilidža" 1967 godine na kome je osvojio drugu nagradu publike pesmom "Bez ljubavi sve je pusto", u interpretaciji Nedeljka Bilkića, i drugu nagradu stručnog žirija pesmom "Zašto me ne voliš" u interpretaciji Zaima Imamovića. Sledeće godine je trijumfovao na "Ilidži" pesmom "Ti pripadaš drugome" u interpretaciji N. Bilkića, a 1969. osvaja drugu nagradu publike pesmom "Odlazi, odlazi" u izvođenju Tome Zdravkovića.

Sarađivao je i sa Silvanom Armenulić („Ostavite tugu moju“), Zoricom Brunclik (“Cvetovi beli, cvetovi plavi”), Nadom Obrić („Dugo te, dugo očekujem“), Miroslavom Ilićem...

Košanin je autor i velikog hita Tome Zdravkovića „Kafana je moja sudbina“.