Oko 30.000 umetničkih radova na temu ljubavi biće izloženo širom Dalasa u čast američkog predsednika Džona Kenedija koji je pre 50 godina ubijen u ovom teksaškom gradu.

Kako prenosi AP, u narednih nekoliko sedmica, brojna umetnička dela, među čijim autorima su i amateri i deca, biće postavljena duž trase kojom se kretala Kenedijeva predsednička kolona kao i na drugim lokacijama širom grada.

Cilj manifestacije, nazvane "LOVE Project" (Projekat ljubav), je da pokaže da je Dalas, koji je nakon Kenedijevog atentata 22. novembra 1963. godine dobio nadimak "Grad mržnje", mesto na kojem se gaji ljubav.

Mada su razlozi zbog kojih je Li Harvi Osvald pucao na Kenedija do danas ostali nerazjašnjeni, mnogi se sećaju da je atmosfera u gradu uoči Kenedijeve posete bila prilično napeta.

Zabeleženo je nekoliko incidenata, uključujući deljenje flajera u stilu poternica sa slikom predsednika. Nekoliko sedmica pre ubistva, Kenedijevog ambasadora u Ujedinjenim Nacijama, Adlaja Stivensona, napala je grupa ultra-konzervativaca dok je držao govor u jednoj od gradskih dvorana.