Dobitnik 19. nagrade "Vasko Popa", koja se tradicionalno dodeljuje u Vršcu, rodnom gradu ovog pesnika, jeste Živorad Nedeljković. Stručni žiri, koji su činili dr Radivoje Mikić, Duško Novaković i Dušan Belča, Nedeljkovićevu zbirku pesama "Talas" je odabrao kao najbolju, u konkurenciji od čak 90 pesničkih knjiga.

Ovogodišnji laureat prestižne nagrade, koja je ustanovljena 1995. godine, a čiji je darodavac Fondacija "Hemofarm", već je nagrađivan za svoje pesme. Između ostalog, dobitnik je nagrade "Meša Selimović" koju dodeljuju "Novosti, "Zmajeve", "Disove", nagrade "Branko Miljković"...

- Ponosan sam što sam baš u Vršcu, gradu koji je Popi bio ogromna inspiracija za njegove pesme, primio ovo priznanje - rekao je Nedeljković, dodajući da mu je Popina poezija veoma bliska, jer i sam u svojim pesmama koristi motive iz svog okruženja, tačnije mesta u kojima živi.

Obrazlažući odluku, Radivoje Mikić istakao je da je Nedeljković nastojao da pokaže šta su za njega život i srž tog života i da je to tako dobro uradio da se, zahvaljujući baš tome, našao u pesničkom sazvežđu Vaska Pope.