POBEDNIK petog Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije u Leskovcu (LIFFE), je mlada rediteljka Maja Miloš, sa debitantskim filmom “Klip”, kojoj je pripao Gran pri “Živojin - Žika Pavlović”.

Glumica i rediteljka Milena Pavlović, ćerka Živojina Pavlovića, uručivala je nagradu, uz reči “da je i njen otac živ, bio bi zadovoljan odlukom žirija, jer je Gran pri otišao u prave ruke”. U ime Maje Miloš, priznanje je primio direktor fotografije “Klipa” Vladimir Simić.

U konkurenciji 12 filmova iz Srbije i regiona (u selekciji kritičara Milana Špičeka), od kojih su četiri premijerno prikazana, žiri (Pjer Žalica, Dragan Marinković i Lazar Ristovski), drugu nagradu za režiju dodelio je bosanskoj rediteljki Aidi Begić za film “Djeca iz Sarajeva”, a treću Miroslavu Momčiloviću za crnu komediju “Smrt čoveka na Balkanu”. Glumacu Emiru Hadžihafizbegoviću, je na Leskovačkom festivalu pripao “Zlatni lešnik” za najbolju mušku ulogu (“Smrt čoveka na Balkanu”). Najboljom glumicom proglašena je Isidora Miljković, za glavnu junakinju u “Klipu”. Specijalna priznanja za doprinos i podršku festivalu uručena su hrvatskoj rediteljki Ireni Škorić, rediteljima Branku Baletiću (Crna Gora), Andreju Košaku (Slovenija) i našem Bojanu Vuletiću.

Pre dodele nagrada u ovogodišnjem takmičarskom programu, Predragu - Mikiju Manojloviću uručeno je priznanje za doprinos filmskoj umetnosti za 2011, i Lazaru Ristovskom za 2012. godinu.