BILO je dovoljno da jednom otpeva pesmu "Đelem, đelem", pa da osvoji simpatije mnogobrojnih gledalaca. Svetlana Tanasić je vanserijskim glasom "naterala" muzički žiri u prvoj i drugoj emisiji "Zvezde Granda" da ovacijama pozdravi njen nastup.
- Osećaj je bio zbunjujuće divan - kaže za "Novosti" ova 44-godišnja Beograđanka, koja godinama živi u Ljigu. - Do juče sam bila obično lice u masi drugih, a onda se sve okrenulo za 180 stepeni. Ljudi me zaustavljaju na ulici, traže autogram... Po prirodi sam veliki stidljivko, ne volim da se ističem, pa me pohvale koje mi udeljuju istaknuti pevači i publika prijaju, ali i teraju da pocrvenim od stida.
Famozna Big Mama, kako je zovu takmičari i obožavaoci, objašnjava zašto se nije ranije prijavila na audiciju:
- Potajno sam želela da pokušam, ali mi je razum govorio: "Ceco, kako ćeš da se pojaviš među onom decom?!" Ne znam kako je prijateljica i koleginica Marijana Zeljko uspela da me nagovori da odemo u Valjevo na audiciju, tokom koje sam nekoliko puta poželela da odustanem. Kada sam otpevala prvu pesmu, Saša Popović mi je rekao da otpevam drugu, pa treću... Kada su mi javili da sam prošla, htela sam da umrem.
* Da li ste ranije pokušavali da uđete u estradni svet?
- Mnogi su me tapšali po ramenima i govorili: "Odlično pevaš, sredićemo nešto", ali sve su to bila pusta obećanja. Nisam imala novca da sama finansiram album, a nisam želela da se upuštam u priče sa menadžerima i raznim sponzorima. Oduvek sam bila svoja. Poštenim radom zaradiću parice i onda ću kupiti nešto za sebe i svoje bližnje. Tako sam razmišljala.
* Od kada se bavite pevanjem?
- Od 24. godine. Čoveče, već dva veka se družim sa mikrofonom (smeh). Ko zna da li bih bila ovde da nisam zapevala na rođendanu kod kuma mog rođenog brata. Nikada nisam pomišljala da ću biti pevačica. Nisam pevala čak ni u kupatilu. U osnovnoj školi su me izbacili iz hora. Nastavnik muzičkog mi je rekao da nemam sluha. Završila sam pravno-birotehničku školu, upisala fakultet i planirala da za hleb zarađujem kao advokat. Kada sam posle nekoliko godina studiranja izgubila želju za diplomom, dogodio mi se fatalni susret sa mikrofonom.
* Do čijeg mišljenja vam je najviše stalo?
- Prihvatam mišljenje Saše Popovića, čija je ideja bila da pevam "Đelem, đelem". Čim me je čuo kako izvodim tu pesmu, rekao mi je da moram sa njom da se prvi put predstavim publici. Bio je to pun pogodak.
* Lepa Lukić je izjavila da ste je oborili s nogu i poručila vam je da je mladost lepa, ali da godine ne predstavljaju prepreku za bavljenje ovim poslom. Da li su pohvale istaknutih pevača doprinele da postanete sigurniji u sebe?
- Kako da ne. Pa, Lepa je legenda. I Snežana Đurišić se javila i pozitivno komentarisala moj nastup. Ne možete ostati hladnokrvni kada vam takve veličine dele komplimente.
* Estrada već ima jednu Cecu zbog koje su sve pevačice koje se zovu Svetlana izabrale drugo umetničko ime. Da li ćete vi prihvatiti nadimak Big Mama?
- S ponosom nosim ime Svetlana i nadimak Ceca već 44 godine. Kada smo bili na pripremama u "Babama", stalno sam jurila za dečurlijom, grdila ih što slabo jedu i kupaju se u hladnom bazenu. Bukvalno sam im uvlačila majicu u pantalone, pa su me zbog toga oslovljavali sa kevo, majka, mamita... Onda je Sale rekao: "Ceco, zvaćeš se Big Mama." Nažalost, nemam decu i taj nadimak mi mnogo prija.
* Kako reaguje vaš suprug na sve ovo što vam se dešava?
- Moj medonja medasti, kako ga zovem iz milošte, drži se dobro. Ponosan je na mene i smatra da je trebalo mnogo ranije da se prijavim. Ali, kao što Lepa reče, nikada nije kasno.
* Koliko su "Zvezde Granda" uticale na vaš posao?
- Nije mi se povećao niti smanjio obim posla, ali mi je milo što se promenio odnos gostiju prema meni. Dočekala sam dugo očekivano poštovanje. Sa kolegama sam pregurala svakakve situacije. Sam Bog zna koliko puta je kolega Miša morao da stane ispred mene i odbrani me od pijanih gostiju.
* Kakvi ste privatno?
- Jurim po prodavnicama, sređujem kuću, kuvam, obilazim prijatelje... Živim najnormalnije. Obožavam životinje. Imam mačora Metlišu, preslatkog idiota koji mi je uzurpirao srce i životni prostor, ogromnog vučjaka Lakija i mešanca Lupija, koji nam je došao na dan slave. Ako postanem zvezda i domognem se para, obećala sam sebi da ću kupiti veliki plac i napraviti azil za životinje. Gajim i cveće, ali nemam mnogo vremena da mu se posvetim. Svakog puta kada odem u goste kod najbolje prijateljice dobijem kompleks. Ona ima pravi rajski vrt.

PESIMISTA
* Da li sanjate pobedu?
- Ma, pravi sam pesimista. Znam da treba misliti pozitivno jer jedino tako prizivate dobre stvari, ali neka bude kako Bog želi. Jedino njemu verujem i ovde sam zato što je on tako hteo. Iz dubine duše želim da prođem u sledeći krug, ali zadovoljila bih se devetim, desetim mestom.