POVODOM dezinformacije naslovljene sa "Nisam Srpkinja" a objavljene na naslovnoj strani jednog beogradskog dnevnog lista proteklog vikenda, Seka Aleksić je u utorak održala konferenciju za novinare na kojoj je pojasnila detalje u vezi sa netačno prenesenim rečima iz intervjua koji je u februaru dala za sarajevsku televiziju "Hajat".
Podsećamo, folk diva je tada, pred koncert u gradu na Miljacki, izjavila:
- Ne volim ni sa kim da me porede i da me doživljavaju kao pevačicu iz Srbije, Srpkinju, i da govore: "Šta će ona ovde?". Prvenstveno, nisam pevačica iz Srbije, ja sam dete koje potiče iz Bosne. Kada je muzika u pitanju, imam ista prava i u Srbiji i u Bosni. Imam i srpski i bosanski pasoš, tako da na "Pesmi Evrovizije" mogu da predstavljam obe zemlje - rekla je Seka u spornom intervjuu.
Pevačica je na konferenciji za novinare istakla da je dete iz mešovitog braka, da nikada i nigde nije kazala da nije Srpkinja, te da zbog netačnih navoda sada ima velike probleme. Na ulici je, recimo, zaustavljaju i prozivaju: "Nisi Srpkinja. Idi iz naše zemlje".
- Sve što sam rekla sarajevskoj televiziji može se proveriti na sajtu njnjnj.youtube.com - sekaaleksickobajagi. To što sam rekla da bi mi bila čast da predstavljam BiH na "Evroviziji" ne znači da sam rekla da nisam Srpkinja.
Advokat pevačice Zoran Ateljević najavio je pokretanje sudskog postupka protiv odgovornih, jer su, rekao je, povređene norme zakona o javnom informisanju, "koji podrazumeva da sve objavljeno mora biti i istinito".

EVROSONG
- VOLELA bih da budem bosanska predstavnica na "Pesmi Evrovizije", jer smatram da se za BiH niko kvalitetan do sada nije takmičio. Smatram da sam ja ta, prava. Nervira me to što posle uspeha Željka Joksimovića svi ovdašnji predstavnici kopiraju "Lane moje". Svako mora da ubaci etno, a ja bih odradila totalno drugačiju pesmu, poput hitova "Kraljica", "Crno i zlatno", "Aspirin"... Sigurna sam da bi slična pesma osvojila svet, jer ljudima je preko glave etno- muzike i garderobe koja liči na posteljinu - izjavila je Seka u februaru za sarajevsku televiziju.