SVEČANOM dodelom nagrade **Žanka Stokić**, prvom laureatu Svetlani Bojković, u petak u 13 sati će se na Velikoj sceni nacionalnog teatra skinuti prašina sa imena najveće srpske glumice prve polovine prošlog veka.
Nepravedno zaboravljenu, prošle godine **vratila je** je u teatar Mira Stupica, inicirajući priznanje s njenim imenom, pa će upravo iz njenih ruku ovogodišnja dobitnica i primiti nagradu. Ovo priznanje i ubuduće će se uručivati **glumačkoj ličnosti koja je obeležila pozorišni život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza**, a dodeljuju ga Narodno pozorište i **Večernje novosti**. Naš list dobitniku obezbeđuje novčani deo nagrade - 150 hiljada dinara. O prvom laureatu odlučivao je žiri čiji su članovi Mira Stupica, LJubomir Simović, Dobrila Stojnić, LJubivoje Tadić i Manojlo Vukotić.
Kolažni program otvoriće upravnik LJubivoje Tadić, a u njemu učestvuju Gorica Popović, LJiljana Dragutinović i Petar Kralj. Inače, Svetlani Bojković pripašće i statueta Žanke Stokić – dar SO Požarevac.
Članovi žirija i Svetlana Bojković u četvrtak su posetili grob velike glumice i položili venac na Topčiderskom groblju. Zaiskrile su i suze, a Mira Stupica je gledajući u fotografiju Žanke Stokić prozborila: **Sutra ćemo mi tebe vratiti na scenu...**