OGROMNA saobraćajna gužva u skoro svim delovima grada sinoć je zakrčila prestonicu. Zbog popodnevnog špica, kiše, pokvarenih semafora, kao i posete predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, sugrađani su ostajali zaglavljeni u gradskom prevozu, ili su birali na odredište da odu pešice.

Pročitajte još: Nesreća kod Padinske skele: Povređen pešak

Velike kolone vozila već oko 16 sati formirale su se od Radničke ulice, preko Beogradskog sajma pa sve do kraja ulice Kneza Miloša. Autobusi su skoro mileli u ovom delu grada. Prilaz auto-putu bio je zakrčen u oba smera, a Brankovim mostom i Gazelom automobili kao da se nisu ni kretali.

Ništa manje "kritično" nije bilo ni na drugom kraju - Novom Beogradu. Kako smo nezvanično saznali, ulicama Milentija Popovića, Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, saobraćaj je bio takoće veoma otežan, a razlog je - kvar semafora!

- Obavestili smo saobraćajnu policiju i pratimo kamere - rekli su iz Sekreatrijata za saobraćaj. - Prilaz je otežan ka Mostu na Adi, a slične probleme imamo i na kružnom toku Slavija.

U ovom delu Beograda, u jednom trenutku, čak su i tramvaji stali, pa su sugrađani bili primorani da pođu peške. Zbog prolaska delegacije Belorusije, pojedine saobraćajnice bile su potpuno zatvorene, pa ni pešacima nije bilo dozvoljeno kretanje tim trasama.