Vozača na liniji 50, u ponedeljak ujutru napao je jedan sugrađanin, a od udaraca u glavu koje mu je zadao, šofer je izgubio svest. Zabeležen je i incident na liniji 25P, kada je vozač izvređao putnice u vozilu, a onda vozio kucajući poruke.

Incidentu u ponedeljak ujutru prethodio je udes. Naime, oko 8,40 sati na liniji 50 koja saobraća iz Ustaničke ka Banovom brdu, u naselju Braće Jerković autobus se sudario sa automobilom.

- Naš vozač je otvorio prozor kako bi kazao vozaču automobila da će pozvati policiju. Čovek mu je prišao i kroz prozor ga udario nekoliko puta u glavu. Naš vozač je izgubio svest. Policija je ubrzo došla, kao i Hitna pomoć. Napadač je saslušan. Ipak, žao nam je našeg zaposlnog koji je divan čovek, ljubazan i uvek fin prema putnicima - rekao je Drago Tošić u ime Konzorcijuma privatnih prevoznika.

PROČITAJTE JOŠ - Beogradski naučnici jednom slikom pokazali koliko je bio zagađen vazduh u prestonici (FOTO)

Za razliku od vozača koga i putnici sa linije 50 hvale, njegov kolega iz Konzorcijuma navukao je gnev na sebe prošlog četvrtka. Umesto da putnicima objasni zašto su dugo čekali vozilo na liniji 25P od Mirijeva do Kumodraža, vozač ih je izvređao. Napričao im je svakakve vulgarnosti i pokazivao na polni organ.Osim što je izvređao putnice, šofer je kasnije, kucao poruke na mobilnom telefonu dok je autobus bio u pokretu. To su sugrađanke uspele da snime.

Iz Konzorcijuma privatnih prevoznika kažu da je dat nalog da se cela situacija ispita.

- Tek pošto da izjavu i kada se pregleda snimak sa video nadzora u autobusu, znaće se šta se tačno dogodilo i da li će i kako vozač biti sankcionisan - navodi Tošić.