RADOVI na uređenju Trga republike, od ponedeljka ulaze u završnu fazu. Rok da se kocke okrenu je 1. novembar, a do tada će važiti sledeće izmene linije javnog prevoza:

Trolejbusi 21, 22 i 29 voziće samo do Slavije, dok će 31 i privremena autobuska linija 22A voziti do Palate "Albanija".

Vozila sa linija 24 i 26 saobraćaće delimično izmenjenom trasom. U smeru prema Dorćolu voziće Dečanskom, Braće Jugović i Francuskom. U smeru prema gradu vozila će ići Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i koristiće privremeno stajalište ispred scene "Raša Plaović".

Vozila sa linija 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće u smeru prema Dorćolu kao i linije 24 i 26. U smeru prema gradu vozila će ići Francuskom, Braće Jugović, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i koristiće stajalište Trg republike, koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.


PROČITAJTE JOŠ: Fontana na Slaviji ponovo radi posle saobraćajke

Autobusi 43 i 96 će voziti na skraćenoj trasi do terminusa Železnička stanica (Pančevački most).

Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu takođe voziti Dečanskom, Braće Jugović, i Francuskom.

Umesto preko Terazija, minibus linija E9 će u oba smera saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom, Cara Dušana i dalje redovnom trasom. Privremeno ne saobraćaju linije 5A, 19, 28A i 41.