GRAD Beograd će danas, 16. oktobra potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom (EIB), vredan 35 miliona evra, za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, na teritoriji Gradske opštine Palilula, najavio je u utorak zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji boravi u poseti Luksemburgu.

- Kroz taj ugovor Grad Beograd dobija 13 miliona evra, a time će biti omogućeno da najkasnije do početka novembra, a mi se nadamo do 1. novembra, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda objavi tender za projektovanje i izgradnju te kanalizacije - rekao je Vesić.

Pročitajte još - Kanalizacija i na levoj obali Dunava

Vesić je podsetio da na levoj obali Dunava živi 150.000 ljudi bez kanalizacije i na području koje je ispod nivoa reke.

- Ako je negde urgentno izgraditi kanalizaciju u Beogradu, onda je to leva obala Dunava, i to je najvažnije što će se desiti tokom posete Luksemburgu - rekao je on.

On je najavio da će tokom posete biti razgovora sa predstavnicima EIB i o drugim projektima koje bi mogli da finansiraju na teritoriji Beograda, kao što su izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, kao i izgradnja vodovoda.

Biće razgovora o projektima urbane mobilnosti, izgradnji linijskog parka po nekadašnjoj pruzi kod Dorćola, rekonstrukciji Teatra "Bojan Stupica" i o projektima energetske efikasnosti.