PLATO ispred TC u Rajićevoj pretvorio se u malo carstvo slatkiša. Festival "Najslađi ukusi Beograda 2019", koji ima humanitarni karakter, održan je prvi put u prestonici. Beograđani su imali priliku da probaju neodoljive ukuse kolača, sladoleda, čokolada iz malih poslastičarnica, ali i od renomiranih proizvođača.

Radionica "Ispeci, pa reci", ponudila je slatkiše po američkim receptima - mafine, braune, kukije, američke pite. Kako nam objašnjava Seka Bajić, pravljeni su od belgijske čokolade i putera. Najtraženiji su kukiji sa raznim dodacima. Kao stručnjak u advertajzingu, spas od stresa je potražila u pravljenju kolača. Napustila je posao i posvetila se slatkišima.

Pročitajte još - NAJSLAĐI UKUSI BEOGRADA: Festival slatkiša u Knez Mihailovoj

Kolačići u obliku srca, labuda "Dolče tintolina", privukli su pažnju posetilaca. Jelena Milanović otkriva da se prave u malim modlama od prvoklasne belgijske čokolade u koju se dodaju pistaći, bademi, "plazma"...

"Tvoj komadić sreće", slogan je studija za ručnu izradu keksa "Keks boks". Vlasnica Maja Vulin, navodi da su kolači bez aditiva i veštačkih pojačivača.

Najmlađi su ukrašavali kolače,foto N.Fifić

Posetioci će i danas imati priliku da, osim u kolačima, uživaju u italijanskim sladoledima, čokoladama egzotičnih ukusa...

foto N.Fifić