EKIPE JP "Javno osvetljenje" spremne su da počnu sa postavljanjem novogodišnje dekoracije, a za poslove montaže biće izdvojeno između 40 i 50 miliona dinara. Montiranje svetiljki i lampiona trajaće pedesetak dana, a trebalo bi da počne do oktobra. Nakit će da zasvetli pre otvaranja manifestacije "Beogradska zima", koja počinje oko 20. novembra.

Programom poslovanja "Javnog osvetljenja" u stavci "novogodišnja rasveta" za ovu godinu planiran je iznos od 204 miliona dinara, ali se od tih para neće nabavljati nova praznična dekoracija - kaže direktor "Javnog osvetljenja" Aleksandar Cincar Poposki. - Taj iznos se odnosi na troškove amortizacije, demontaže, montaže i osiguranja.

U cifru od 204 miliona dinara, prema objašnjenju Cincara Poposkog, osim amortizacije angažovane novogodišnje opreme, ulaze i troškovi održavanja i čuvanja opreme, odnosno zakup magacina.

- Troškovi su i za angažovanje radne snage na montaži i demontaži opreme, kao i angažovanje specijalnih vozila i mašina i troškovi pomoćnog materijala. Pošto smo prošle godine imali mnogo problema sa uništavanjem rasvete, ove godine smo je osigurali, pa je i to deo ukupne potrošnje - objašnjava direktor.


PROČITAJTE JOŠ - Postavljeni lampioni


Od celokupnog iznosa opredeljenog za prazničnu dekoraciju, 24 miliona dinara u martu je naplaćeno za poslove demontaže prošlogodišnje praznične rasvete. Grad će se, kako ističu u ovom gradskom preduzeću, ove godine okititi starim ukrasima.


PROŠLE ZIME 300 MILIONA

GRAD je prošle godine u dekorativno prazanično osvetljenje uložio oko 300 miliona dinara, skoro duplo više nego 2017. kada je izdvojeno oko 170 miliona dinara. A tokom prošlih praznika sijalo je 20 lokacija više nego ranijih godina.