ULICOM 27. marta od dela Starine Novaka do Takovske, od ponedeljka je prohodna za saobraćaj. Raskrsnica ove ulice sa Takovskom biće, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, prohodna od 19. septembra, a Ulica kraljice Marije bi trebalo da bude završena sredinom oktobra. Završeni deo zbunio je sugrađane, koji su očekivali da će novi bulevari imati pet saobraćajnih traka. Tako i jeste, ali za kretanje "pravo" biće po jedna traka u oba smera.

Iako je Ulica 27. marta od ponedeljka otvorena, zbog mašina koje se nalaze na tramvajskim šinama, tek poneki vozač prođe ovuda. Većina i dalje zaobilazi ovu deonicu. Oni koji su se ovuda provozali, kao i sugrađani koji tu žive, u čudu su. Rekonstrukcijom ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije, a po projektnom planu, planirano je pet traka, od kojih tri za vozila i dve za mešoviti saobraćaj, kojima će ići tramvaji i autobusi. Ipak, trotoari su prošireni, šine su pomerene ka ulici, kolovoz je sužen.

Pročitajte još - Vesić: Završava se obnova 27. marta, saobraćaj od ponedeljka

- Umesto da šire ulicu, oni je sužavaju - kaže Palilulac Žarko P. - Kada su pričali o rekonstrukciji, sećam se da je rečeno da će ulica celom dužinom imati pet traka, od kojih su dve namenjene šinskom saobraćaju. A ako sada pogledate ulicu od raskrsnice sa Takovskom, mesta za tri trake nema. Šine su povukli ka sredini ulice i čini mi se da ćemo imati po jednu kolovoznu traku na raspolaganju u smeru.

Upravo se na uglu ulica Majora Ilića i 27. marta, kod Palilulske pijace, najbolje vidi situacija. Tu su izvođači radova već napravili razdelna ostrva, pa je jasno da saobraćaj ide u dve trake, dok peta, srednja, služi za skretanje ulevo.

Iz Sekretarijata za investicije, u čijoj je nadležnosti rekonstrukcija ova četiri bulevara, kažu:

- Duž sve četiri ulice, vozila će se kretati u pet saobraćajnih traka. Dve krajnje trake su predviđene za mešoviti saobraćaj, i tuda će se kretati tramvaji i autobusi. Nju će koristiti i vozila koja skreću desno. Dve trake, po jednu u smeru, imaju na raspolaganju vozila koja se kreću pravo. Srednja traka služi za prestrojavanje u raskrsnicama, odnosno za one koji skreću ulevo. Kako ne bi bilo nesporazuma u saobraćaju i čeonih sudara, ispred nekih problematičnijih raskršća se nalaze razdelna ostrva koja usmeravaju vozače u pravu traku - objašnjavaju iz Sekretarijata, za "Novosti".

Pročitajte još - Rafailović: Obnova 27. marta,gužve samo iz pravca Cvijićeve

Kako će saobraćaj funkcionisati, da li će obnovljene ulice biti funkcionalne i hoće li se na pojedinim delovima obnovljenih bulevara stvarati gužve, znaće se tek po njihovom puštanju u saobraćaj.

ŠIROKI TROTOARI

ZBOG posebne podloge koja se postavlja ispod šina, smanjiće se buka tramvaja. Sa obe strane ulice biće parking, a širina trotoara u najužim delovima biće dva metra. Duž bulevara biće postavljena led rasveta, a pešački prelazi biće semaforizovani.

FRANCUSKA ULICA

ZBOG radova na Trgu republike, za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka u Francuskoj ulici. Izmene će trajati do 19. septembra u ponoć, saopštili su iz Sekretarijata za saobraćaj. (A.Z.K.)