UNIŠTENI su mobilijar i sprave za igru u još jednom dečijem parku u prestonici! Mališani i njihovi roditelji bili su zaprepašćeni prizorom, koji su zatekli u nedelju u parku, u Ulici Belo vrelo, u naselju Bele vode. Huligani su tovatnom mašću premazali klupe, stolove, klackalice, gusenice...

Kako su nam rekli stanari i deca koje smo zatekli u parku, ovo nije prvi slučaj da neko uništava prostor za igru najmlađih, ali i za druženje starijih u hladovini drvenih stolova sa klupama i nadstrešnicom. - Ovo je najgore do sada, prethodno su namazali svinjskom mašću, pa smo to uspeli nekako da skinemo - pričaju nam stanari. - Kada je park otvoren, pojedini stanari počeli su da govore kako je to njihov deo dvorišta, da teraju decu, da im ne dozvoljavaju da se igraju. Iako ovo nije prvi put da se događa, stanari se nisu obraćali policiji. Zemljište na kome je park, ranije je bilo zaraslo u korov, tražili su da se sredi i sad rade ovo.


PROČITAJTE JOŠ: Reciklažom do manjih računa za odnošenje smeća

Od hira huligana ostao je zaštićen samo manji deo parka, koji je uveče osvetljen, dok je ostatak noću u mraku. Na ulazu i u samom parku su postavljene kamere, ali stanari kažu da ne rade. Mališani, koji su najviše bili razočarani jer nemaju gde da se igraju, rekli su nam da ih neke komšije stalno jure, viču na njih i teraju ih, ne dozvoljavajući im da se igraju u parku, koji je za njih i napravljen.

Igralište na meti vandala

Mališani bili najviše razočarani