Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će od države zahtevati da se hitno reguliše upotreba električnih trotineta kako bi svi bili sigurni.

"Baš smo danas doneli odluku, Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana", navodi Vesić za "Alo".

Zamenik gradonačelnika kaže da je svestan te problematike i pritužbi građana i da će se problematika regulisati u najkraćem roku.

"Imamo paradoksalnu situaciju - za bicikl treba kaciga, za motor i kaciga i dozvola, a za trotinet ništa", kaže Vesić i podseća da trotinet nema ni zvonce.

Pročitajte još - OSVOJILI BEOGRAD: Trotineti su novi hit leta


Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka, rekao je Vesić koji kao gorući problem vidi upravo to što za trotinete još ne postoji adekvatna regulativa.

"Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da ce vas neko udariti", kaže Vesić za "Alo".