ZATVARANjE dela Takovske, na raskrsnici sa ulicama Džordža Vašingtona i 27. marta, napravilo je velike gužve u gradu. Iako se ovuda prolazi u oba smera, a raskrsnica sa Starine Novaka je puštena za saobraćaj, kolone vozila su svuda unaokolo.

Zatvaranje dela Takovske mnogi vozači juče ujutru dočekali su nespremno, uprkos pravovremenim najavama. Iako se ovuda može u oba smera, samo po jedna traka umesto po dve, stvorila su se zagušenja ne samo duž Takovske, već i u Kneza Miloša, Bulevaru kralja Aleksandra, Cvijićevoj...

- Raskrsnica sa Takovskom od juče je polovično u funkciji, kao i raskrsnica sa Ulicom despota Stefana Lazarevića gde su radovi u drugoj fazi. Potez od Despota Stefana Lazarevića do Drinčićeve biće zatvoren za saobraćaj, a od Drinčićeve do raskrsnice sa Francuskom je otvoren - rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Veliko začepljenje pravi se na raskrsnicama Takovske i Svetogorske, kuda idu linije javnog prevoza. Usled gužve, autobusi ne mogu da skrenu u Takovsku, pa onda blokiraju raskrsnicu i tako se napravi još veći zastoj. Gužvu, čini se, prave i pešaci koji prelaze na pešačkom prelazu na ovoj raskrsnici kad požele, pošto semafor ne radi. Zato vozila često staju kako bi propustila šetače.

Pročitajte još: Zatvara se i deo raskršća sa Takovskom

Svako ko putuje linijama 23 i 40 A mora da se naoruža strpljenjem, sve dok ova raskrsnica ne bude puštena u saobraćaj sredinom septembra, pošto od Cvijićeve do Glavne pošto ovim vozilima treba i po pola sata u špicu.


Alternativa nema mnogo, pa sada svi koji žele da izbegnu kolaps u Takovskoj, mogu da voze kroz Starine Novaka, pored Pravnog fakulteta, pa Beogradskom.

KUDA BRŽE?

RASKRSNICA ulica Starine Novaka, Kraljice Marije i 27. marta je puštena u saobraćaj u obe trake i zato preporučujem vozačima i pešacima da koriste ovaj pravac kako bi Takovska ulica, koja je zatvorena u jednom profilu, bila što rasterećenija i kako bi se izbegle gužve - rekao je Luka Petrović, sekretar za investicije.