VOŽNjA taksijem tokom letnjih meseci zna da bude veoma neugodna kada pojedini vozači odluče da ne uključe klima-uređaje, pa se, tako, korisnici neretko "kuvaju" do željenog odredišta.

- Neverovatno je da taksisti uopšte ne uključuju "klime" u svojim vozilima, a putnici uredno plaćaju prevoz, koji pritom nije nimalo jeftin - požalio se sugrađanin Bojan K. našoj redakciji.

Predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić, za "Novosti", tvrdi suprotno.

- Sva taksi vozila imaju "klime" i vozači ih uredno uključuju. Sumnjam da bi neko od vozača radio i sebe iscrpljivao na taj način - kaže Bijelić, za "Novosti". - Sigurno da postoje taksisti koji se odluče da ne upale "klimu", ali to je iz opravdanog razloga.

Prema odredbama Odluke o taksi prevozu, novčanom kaznom od 40.000 dinara kazniće se za prekršaj taksi preduzetnik, odnosno 80.000 pravno lice, ako u vozilu kojim obavlja taksi prevoz nema klima-uređaja.

Pročitajte još: Milicija i inspekcija pišu kazne zbog klima-uređaja

Kazna u iznosu od 50.000 dinara propisuje se za prekršaj pravnom licu ako taksi vozač na zahtev putnika ne uključi klima-uređaj i kada spoljašnja temperatura vazduha pređe 25 stepeni.