PODZEMNE vode u trafostanicama u naseljima na levoj obali Dunava i dalje su visoke, a zaposleni u elektriosistemu čine sve da građani i u takvim uslovima imaju redovno snabdevanje električnom energijom, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom obilaska trafostanice "Borča".

Pročitajte još: POSLEDICE POPLAVE U BEOGRADU: Borča i dalje pod vodom, krater na Bežanijskoj kosi (FOTO/VIDEO)

Vesić je zahvalio predstavnicima "Elektroprivrede Srbije" na velikom poslu koji su uradili tokom nepogode, kada je za oko 45 minuta palo 104 litra vode po kvadratnom metru.

Milorad Grčić, v. d. direktora JP "Elektroprivreda Srbije", istakao je da je ova trafostanica bila veoma ugrožena tokom poplave.

- Zahvaljujući ljudima koji rade u "Elektrodistribuciji", ova trafostanica je neprekidno bila pod naponom - istakao je Grčić. - Raditi u takvim uslovima, pre svega, zahteva veliko iskustvo. Zahvaljujući ogromnim naporima i timskom radu uspeli smo da održimo sve crpne stanice, a radnici su svojim požrtvovanjem dokazali da mogu da pobede svaku kriznu situaciju kada imaju jak motiv.

On je dodao da je sada započet remont i sanacija trafostanice, koji podrazumevaju kompletno čišćenje i zamenu pojedinih delova, te da su tehnički kanali i dalje puni podzemnih voda, što dodatno otežava održavanje napona u svim trafostanicama.

VELIKI RAD

NA teritoriji Borče registrovano je oko 40.000 brojila, a naselje poslednjih godina ubrzano raste. Elektrosistem ne funkcioniše sam od sebe, već je sve to povezano i radnici "Elektroprivrede" daju sve od sebe, kako ne bi bilo prekida u elektrosnabdevanju - istakao je Vesić.