U IZLOŽBENOM prostoru "Dorćol placa", u nedelju je svečano zatvoren prvi Festival detinjstva, koji je bio namenjen roditeljima, mališanima i svima onima koji brinu o zdravom i pravilnom razvoju dece. Tokom šest dana trajanja festivala, mnogobrojni stručnjaci su posetiocima preneli svoja iskustva i znanja vezana za teme koje su važne da deca postanu srećni i uspešni ljudi.

Roditelji su slušali o tome kako da zaštite mališane na internetu, ali i kada je pravo vreme da ih odvedu kod logopeda. Organizovana je i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku, na kojoj je bilo izloženo preko 900 eksponata, igračaka i dečje opreme koji su se koristili u poslednjih tridesetak godina 20. veka.


PROČITAJTE JOŠ - Sve od čokolade pa čak i - pivo


- Ovo je bila idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, ali i koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona - ističu organizatori. - Takođe, mališani su imali priliku da se oprobaju u mnogim radionicama koje su bile posebno osmišljene za njih.

Učili su kako da hrane ptice, ali i kako da im pomognu, učestvovali i u radionicama čokolade i pralina, robotike, mjuzikla i raznim sportskim aktivnostima.