GROBLjE kostiju koje se nalazi u Padinskoj Skeli, o kom su "Novosti" pisale, trebalo bi uskoro da bude očišćeno. Kako nezvanično saznaju "Novosti", u toku su pripremni radovi za otpremanje i uništenje tone zaboravljenih životinjskih ostataka.

Ekipe su angažovane i već nedeljama pripremaju uslove da se ova deponija, od čijeg nastajanja i nadležnosti su se mnoge republičke i gradske službe sklanjale, konačno ukloni.

Kosti su ostale na mestu nekadašnje fabrike za preradu životinjskih leševa "Gluten", a u fabričkom krugu ima ih u izobilju. Kada je u javnost isplivala slika ovog ekološkog problema, inspekcija je izašla na teren. Osim toga, pronađena su i burad sa različitim hemikalijama koje su korišćene za preradu životinjskih ostataka. Rečeno je da će se uraditi uzorkovanje i ispitivanje kako bi se utvrdilo kome pripada parcela i da će se vlasniku naložiti da ukloni ostatke.


PROČITAJTE JOŠ:
Na Vilinim vodama iskliznula dva prazna vagona

Fabrika "Gluten" zatvorena je 2005. godine, nakon čega je objekat zapušten i ruiniran, a dvorište pretvoreno u deponiju. Ova havarija nalazi se u nesporednoj blizini kanala Vizelj.

Za uništavanje ovog otpada građani su se obraćali cementarama u Beočinu i Kosjeriću, ali im je rečeno da nemaju sistema za preradu životinjskih ostataka u koštano brašno.