PROŠIRENjE Bulevara patrijarha Pavla moglo bi da počne već idućeg meseca, a za ove radove biće zadužen konzorcijum firmi koji čine "Energoprojekt niskogradnja", Bauwesen, ATM BG, "Gip Konstruktor", "Mašinokop" i "Elnos BL". Rekonstruisaće se 1,7 kilometara ovog Bulevara, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića. Ponuđena cena bez PDV za ovu deonicu bila je 1,15 milijardi dinara, a rok za završetak je skoro godinu i po dana.

Na tedner, koji je Direkcija za građevinsko zemljište raspisala krajem marta, za proširenje Bulevara patrijarha Pavla, pristigle su četiri ponude. Samo dve su ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora. Najnižu, za 1,15 milijardi dinara, dao je konzorcijum firmi koji čine "Energoprojekt niskogradnja", Bauwesen, ATM BG, "Gip Konstruktor", "Mašinokop" i "Elnos BL" kome je ugovor dodeljen. Ukoliko ne bude pritužbi drugih učesnika koji su se javili na tender, posao bi mogao da počne već u julu. Rok da se uradi 1,7 kilometara deonice je 540 dana.

Pročitajte još - Tender za drugu fazu rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla

Trenutno je u procesu izrada tehničke dokumentacije za sledeću deonicu, od aktuelne, do raskrsnice kod Hipodroma. Da bi završili celu transverzalu potrebno je rekonstruisati i Bulevar patrijarha Dimitrija, od Ulice Pere Velimirovića do skretanja za Resnik, što je treća etapa.

TOPČIDERKA U NOVOM KORITU

"PRIPREMNI" radovi na proširenju Bulevara patrijarha Pavla, počeli su još prošle godine, kada je Direkcija ušla u projekat izmeštanja reke Topčiderke. Izgrađen je i novi most u Ulici Pere Velimirovića. Radovi na ova dva projekta se privode kraju, a u toku je betoniranje poslednjih delova novog korita Topčiderke. Iz Direkcije kažu da bi voda novim koritom mogla da poteče do kraja meseca.