MINISTAR prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je za incident u OŠ "Jovan Popović" na Karaburmi, tokom proslave male mature, odgovoran direktor škole Ivan Ćilerdžić. Tokom pripreme osmaka za odlazak na proslavu male mature, u dvorište su ušli mladići, upalili baklje i došli u konflikt sa policijom. Ministar tvrdi da je direktor decu doveo u rizičnu situaciju.

- Proslava u školskom dvorištu bila je dovoljan razlog da se skupe lokalne lole, mangupi, da zapale baklje, pa da se sukobe sa policijom - rekao je ministar Šarčević. - Ko je onda kriv? Naravno, direktor. Decu je doveo u rizičnu situaciju i takav kadar neće biti direktor škole.

On je dodao da je inspekcija Ministarstva prosvete izašla na teren čim se incident dogodio i da će epilog cele priče uskoro biti poznat.

Pročitajte još: Šarčević: Za incident u školi na Karaburmi kriv direktor

- Direktor kaže da mu je tako Savet roditelja rekao... Ne slušaš nikoga, zakon ti kaže da to ne smeš da radiš - naglasio je ministar. - Savet roditelja u ovakvim situacijama može da pruži samo savet, a ne da odlučuje. Ako se proslava organizuje u školi, i roditelji treba da se uključe i da dežuraju.

Incident se dogodio u sredu uveče, kada su mladići koji su došli sa strane napali policajca koji je pokušao da im oduzme zapaljenu baklju.