VLADA Srbije odobrila je u sredu Gradu Beogradu prijem 184 vozača u Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd". Ovo je u sredu izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pojasnivši da u ovom trenutku GSP nedostaje 120 vozača, jer na ovim poslovima radi 2.685, a potrebno je 2.805 šofera.

- Nadležna komisija Vlade Srbije odobrila je Gradu prijem 84 radnika u stalni radni odnos, a 100 na određeno vreme - rekao je Vesić. - Grad Beograd pokazao je i da je veoma važno da vozači budu bolje plaćeni i da se vodi računa o životnom standardu kako njih tako i drugih zaposlenih u komunalnom sistemu grada. Danas u GSP prosečna plata iznosi 65.000 dinara, dok je prošle godine iznosila 52.000 dinara, što je način da zadržimo vozače.


PROČITAJTE JOŠ: Provere uklonjenih autobusa još 10 dana

Vesić je kazao i da će sutra na ulicama prestonice biti 40 novih autobusa, a do 24. juna još 30, dok će do kraja septembra u pogonu biti još 174 nova autobusa, što znači ukupno 244 nova vozila. On je istakao i da je neophodno da naplata karata za prevoz bude bolja i pozvao sve kompanije da poštuju mišljenje Ministarstva finansija i kupuju mesečne karte za zaposlene ili da opravdaju trošenje tih sredstava orginalnim računima.