PARKING-MESTA duž ulica Čarlija Čaplina, Ljubomira Stojanovića, ali i u ostalim saobraćajnicama u zoni Profesorske kolonije, ponovo su iscrtavana ovih dana. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju nije samo osvežavanje izbledele boje već uvođenje nove parking-zone. Koja će zona u delu oivičenom Bulevarom despota Stefana, Cvijićevom, Zdravka Čelara i Mitropolita Petra biti uvedena, još se ne zna.

Obeležavanje postojećih parking-mesta počelo je pre nekoliko dana. Iako je i pre dve godine bilo govora o uvođenju nove zone u ovaj deo grada, od toga se odustalo. Ipak, sada se ponovo o tome šuška.

Javna je tajna da oni koji rade u centru parkiraju svoja vozila u ovim ulicama, a onda pešače do posla. Stanari okolnih zgrada nemaju zato gde da ostave svoja vozila. Naplata parkiranja rešila bi problem žiteljima ovih ulica, ali bi stavila na muku one koji ne žele da izdvajaju 5.000 dinara za javnu garažu "Botanička bašta" u Vojvode Dobrnjca.

Pročitajte još: Šta se menja u sistemu parkiranja u Beogradu

Koja zona će ovde biti uvedena, nismo dobili odgovor od Grada i JP "Parking servis". Nije nam rečeno ni od kog datuma će početi parking da se naplaćuje. Najlogičnije bi bilo da to bude zelena zona, gde je moguće ostavljanje vozila na 180 minuta, pošto ta zona važi i u Cvijićevoj.

GARAŽE

- Automobilom dolazim iz Borče i parkiram u ovom delu grada, a onda pešačim do posla - priča Milan V. - Tako stignem za 30 minuta na posao. Prevozom, odnosno linijom 95, to bi trajalo mnogo duže, jer je to jedna od najgorih. Za gorivo mesečno dajem 7.000 dinara, a ako bih morao da plaćam garažu, to je 12.000. To je mnogo. Kada bi pak garaža koštala 3.000, izdvojio bih taj novac.