ĐACI sedmog razreda Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici ekskurziju će pamtiti po tome što su tek u autobusu saznali da neće odsesti u hotelu koji su njihovi roditelji platili. Iako decu ta informacija nije omela da se dobro provedu, deo roditelja smatra da su oštećeni i da je bezbednost dece bila ugrožena. Ipak, prema rečima direktora osmoletke Stanislava Stevuljevića, reč je o "nesporazumu u komunikaciji", jer predstavnica Saveta roditelja nije obavestila ostale o promeni plana.

Dvodnevna ekskurzija u Vrnjačkoj Banji, gde su učenici otišli prošlog četvrtka počela je uzbunom. Prvo su deca javila roditeljima da će prenoćiti u drugom hotelu, a onda su mame i tate počele da proveravaju.

- Iz hotela "Cepter" rekli su nam da decu ne očekuju i da je ugovor sa školom raskinut pre dva meseca - priča Milica Gregorić, zamenica predsednika Saveta roditelja. - Deca su nam kasnije poslala fotografije soba, i iako se vodi kao ista kategorija, hotel u kom su bili nije vredeo 8.700 dinara koliko smo mi platili tu ekskurziju.

Pročitajte još - IZMENE PRAVILA O ĐAČKIM EKSKURZIJAMA: U inostranstvo samo maturanti

Kako nam je ispričao direktor OŠ "Nikola Tesla", roditelji su na Savetu bili obavešteni o promeni plana još 19. marta. Kako kaže, njegova greška je što je smatrao da se podrazumeva da informacija bude prosleđena svim roditeljima, što se nije dogodilo.

- Ovde je reč o šumu u komunikaciji. Neko se čak anonimno žalio prosvetnoj inspekciji, koja je došla u školu i utvrdila da je sve urađeno po pravilniku. Naša škola već deset godina odseda u hotelu "Breza", ali u trenutku kada smo tražili ponude, nije bilo mesta, te smo rezervisali "Cepter". U međuvremenu, kapacitet se oslobodio - objašnjava Stevuljević.

Prema rečima direktora, nedavna ekskurzija đaka jedna je od najuspešnijih. Svi sadržaji bili su ispunjeni, smeštaj je bio odgovarajući, a hrana je bila organizovana po principu "švedskog stola".


Stanislav Stevuljević


MAJICE I GRAFITI

OŠ "Nikola Tesla" nedavno je bila u žiži zbog toga što je direktor Stevuljević naterao četvoricu đaka da skinu majice sa tenkovima, avionima, natpisom "Dogodine u Prizrenu" i likom Gavrila Principa. Brzo nakon toga usledio je novi incident - nepoznate osobe na zidovima škole ispisale su grafite posvećene Principu, ali i one upućene Stanislavu Stevuljeviću.

MENjALI AGENCIJU

ZA prvobitnu agenciju koja je bila angažovana za putovanje učenika, ispostavilo se da ne ispunjava sve uslove. Zbog toga je "Lui travel" preuzeo posao i obezbedio prevoz šest odeljenja sedmaka u dva dabl-dekera.