SEDNICA Skupštine grada zakazana je za četvrtak, 16. maj, a pred odbornicima će se naći važna dokumenta za razvoj grada, kao i pitanja povećanju osnovnog kapitala JKP "Beogradske elektrane" i JP "Sava centar".

Pred odbornicima će se ovoga puta naći nekoliko predloga urbanističkih planova, ali i Predlog odluke o dopuni Odluke o lokalnim administrativnim taksama. Odlučivaće se i o otpisu potraživanja prema Privrednim društvima "Institut Goša" i "Hidrotehnika - hidroenergetika" a. d. Beograd. Trebalo bi da se izglasa i konačni nacrt javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije u obavljanju javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama.


PROČITAJTE JOŠ:
Spas od gužvi brži javni gradski prevoz

Odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi, o Komunalnoj policiji, o oglašavanju.

Razmatraće se i Predlog odluke o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta JKP GSP "Beograd", o izmeni Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu.