TAŠMAJDAN je od srede restoran na otvorenom. Prvi po redu ulični festival hrane sladokuscima nudi mogućnost da uživaju u slatkišima i slanišima od 10.00 do ponoći. Festival će trajati do 12. maja u Tašmajdanskom parku.

Gurmanima se pruža mogućnost da probaju suši koji je prilagođen ukusu našeg naroda, a koji će za njih pripremati majstor koji je zauzeo šesto mesto na svetskom takmičenju u spravljanju ovog specijaliteta. Svi zainteresovani će za porciju sušija morati da izdvoje 500 dinara. U ponudi je i jedinstveni teksaški roštilj. Onima koji ne jedu meso ili koji žele da probaju nešto novo, nude se "vegapčići", ćevapi napravljeni od proklijalog žita. Cena pet ćevapa je 200 dinara. Ljubitelji pekare i testa mogu probati hleb sa suvim voćem, ali i onaj koji u sebi nema aditive i kvasac, a pečen je u šporetu na drva.

Pročitajte još - Sladoled u domaćoj radinosti

Ne zaostaju ni slatkiši. U ponudi su i švedske poslastice, tačnije slatke rolnice sa cimetom. Osim rolnica tu je i sladoled sa ukusom pomorandže i cimeta ili vanile sa Madagaskara.


Naravno, svi oni koji ne vole da eksperimentišu sa ukusima, na ovom festivalu mogu naći roštilj, picu, kao i različite paste.

Osim hrane, posetioci će moći da uživaju i u muzičkim koncertima.