Član Predsedništva SNS Luka Petrović oštro je reagovao zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine od strane predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća, protiv kojeg je i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda podnela krivičnu prijavu.

„Marko Bastać se danas ponovo pobio sa građevinskim znakom. Moram da priznam da je borba bila neizvesna, s‘obzirom da su slične građe i kilaže, ali uspeo je!
Uspeo je da maltretira divne ljude koji vredno i marljivo rade kako bi naš Beograd bio još lepši.

Ovom prilikom ga pitam da li bi se tako ponašao u njegovoj Crnoj Gori ili ovde sebi daje za pravo da uništava tuđu imovinu?

Uostalom, kakvi su mu šefovi, tajkun i lopov Dragan Đilas i Vuk Jeremić i fašista Boško Obradović takav je i on - naveo je Petrović u saopštenju i dodao:
- Jedino što su znali jeste da sve unište i opljačkaju i da zaduže Beograd i naše građane. Upravo je taj građevinski znak koji ruši Crnogorac i Đilasov potrčko Marko Bastać, naš simbol. To je simbol rada, stvaranja, građenja, simbol usprešne, moderne, pristojne Srbije za koju je zaslužan predsednik Alekdandar Vučić.