PRAŠNjAVA sedišta, zaprljani rukohvati. Ovo je slika linije 511, koja saobraća od Savskog trga ka Sremčici. Putnici koji svakodnevno koriste ovu liniju požalili su se "Novostima" da su autobusi "toliko prljavi da nema gde da se sedne".

- Svakog dana ovom linijom dolazim iz Sremčice - priča sugrađanka Ljiljana Kovačević. - Već dva meseca unazad, nema gde da se sedne. Prašnjava su sedišta, šipke, kao i stakla. Nijedan od autobusa na ovoj liniji se ne razlikuje. U vazduhu se oseća čađ kao iz auspuha. Svi smo u obavezi da kupujemo mesečne karte za prevoz, a prinuđeni smo da se vozimo u dimu i prljavštini.

Na liniji 511 saobraćaju 24 autobusa, a liniju drže privatni prevoznici, odnosno kozorcijum privatnih prevoznika "Avala bus" i "Dumeko".

PROČITAJTE I: Bazen i teretana za radnike GSP

Iz ovog konzorcijuma objašnjaaju da se autobusi redovno čiste, ali da ne mogu da garantuju to za sve prevoznike.

- Vozila se svakodnevno peru - ističu iz "Avala busa". - Naravno, bude izuzetaka kada se radnica koja ih briše ne pojavi ili kada ne stignu sve da ih operu dok ne izađu iz garaže.


Preko Sekretarijata za javni prevoz stizale su nam pritužbe na čistoću. Ipak, inspektori su utvrdili da osnova za žalbe nema. Svi autobusi na toj liniji su novi, 2016. i 2017. godište. Molimo putnike da upišu broj vozila kada sledeći put budu ušli u uprljano vozilo i to nam prijave.