IDEJNI projekat nove zgrade dečje bolnice "Tiršova 2" predstavljen je u petak, a studija izvodljivosti treba da bude završena do septembra. Na sastanku se razgovaralo o spratnosti objekta, funkcionalno-medicinskoj organizaciji zgrade, a upućeni su i predlozi i sugestije kako bi se došlo do najboljeg rešenja za zgradu, koja treba da bude jednostavna, laka za održavanje i snalaženje.

- Bolnica "Tiršova 2" će predstavljati potpuno novi koncept lečenja, koji podrazumeva da pacijenti što kraće ostaju u bolnici, ali da se većem broju pacijenata pruži pomoć - rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić. - Intenzivna nega će imati najbolje moguće uslove, najmodernije aparate, opremu i organizaciju, a po sadašnjem planu, predviđeno je da 50 odsto soba bude sa jednim ležajem, a druga polovina sa dva. Objekat će imati više od 30.000 kvadratnih metara.

PROČITAJTE I: "Tiršova dva" kod Kliničkog centra


Pored gradonačelnika, sastanku su prisustvovali predstavnici Univerzitetske dečje klinike, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i kompanije koje su prezentovale idejni projekat.