OBELEŽAVANjE Uskrsa izmeniće radno vreme mnogih trgovinskih lanaca, a pojedine apoteke i pošte će dežurati. Parking će biti besplatan, pijace će raditi skraćeno, dok će se javni prevoz čekati duže.

PRODAVNICE - Objekti "Maksi", "Šop end go" i "Tempo" će na Veliki petak biti otvoreni za kupce do 18.00, dok u nedelju neće raditi. Tokom praznika će potrošačima biti na usluzi svi "Roda", "Merkator" i "Idea" hipermarketi, osim prvog dana Uskrsa, kada će biti zatvoreni. U subotu, ponedeljak i utorak svi hipermarketi radiće uobičajeno.

PIJACE - U petak i subotu sve pijace radiće uobičajeno, dok će u nedelju po skraćenom radnom vremenu od 6.00 do 13.00 raditi zelene pijace "Zemun", "Dušanovac", "Bele vode", "Gornja varoš" i "Palilula". U ponedeljak će sve pijace u gradu raditi skraćeno od 6.00 do 13.00. "Buvljak", neće raditi 28. i 29. aprila, dok će ostalih dana raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.00 do 20.00.

PREVOZ - Od petka do ponedeljka gradski autobusi saobraćaće po nedeljnom redu vožnje, dok će u utorak saobraćati po redu vožnje za subotu.

PARKIRANjE - Tokom vaskršnjih praznika, od petka do ponedeljka, biće besplatan parking u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51. Sve javne garaže biće neprekidno otvorene tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu.

APOTEKE - Za vreme praznika non-stop će dežurati apoteke "Prvi maj", "Sveti Sava", "Zemun", "Bogdan Vujošević" i "Gornji grad" u Lazarevcu. Skraćeno radno vreme, od 8.00 do 14.00, imaće apoteka "Batajnica", dok će u petak od 9.00 do 21.00, a u nedelju od 10.00 do 18.00 raditi apoteka "Mr Matej Ivanović" u Knez Mihailovoj ulici. Ostale apoteke radiće od 8.00 do 18.00.

DEŽURSTVO Glavna pošta bez pauze, foto N.Fifić

TRŽNI CENTRI - Na Veliki petak "Delta siti", TC "Ušće", TC "Stadion" i "Big fešn" radiće do 18.00, izuzev "Rajićeve", čija će vrata biti otvorena do 20.00. Svi tržni centri u glavnom gradu biće zatvoreni za posetioce u nedelju 28. aprila. Ostalim danima biće uobičajeno radno vreme do 22.00.

POŠTE - Glavna pošta u Takovskoj će od 26. do 29. aprila dežurati non-stop. Filijale u TC "Stadion", "Big fešn", "Rajićevoj" i TC "Šopi ritejl park" u petak će raditi od 8.00 do 15.00, dok će u nedelju biti zatvorene. Pošta u Savskoj će u petak i nedelju raditi do 15.00, dok će pošte "Šumadijski trg", "Pilota Mihajla Petrovića", i "Glavna" raditi samo u subotu od 8.00 do 15.00.