NE sačekavši da njegova mama Dušica L. stigne do porodilišta, u ginekološkoj ordinaciji Doma zdravlja u Mladenovcu rodio se u četvrtak, oko 14.30, dečak težak 2,6 kilograma. Babica Mirjana Brkić i ginekolog dr Ljubomir Mišković pomogli su ovoj Mladenovčanki da na svet donese nestrpljivu bebu.

Pročitajte još: Porođaj ispred zgrade KBC Zvezdara

Sa jakim trudovima i spremna za porođaj Dušica je uspela da iz sela Markovca stigne do Hitne pomoći u Mladenovcu. Ipak, vremena da stigne do akušerske klinike u prestonici nije bilo. Doktor je procenio da je bolje da mamu, koja već ima devojčicu (9) i dečaka (7), porodi u ordinaciji. Nisu želeli da rizikuju da je porađaju u ambulantnim kolima nasred auto-puta, pošto od Mladenovca do Beograda ima 45 kilometara.

- Žena je bila sprema za porođaj, a Beograd je daleko - priča babica Mirjana Brkić, koja se ovim poslom bavi već 36 godina. - Lakše i bezbednije je bilo da se porodi ovde nego na putu. Ovde imamo svu potrebnu opremu. Srećom, sve je proteklo kako treba. Mladenovac od 1950. nema porodilište, pa babice često porađaju žene. U poslednje vreme sve češće.

Mirjana kaže da su odmah po porođaju majku i novorođenče morali da pošalju na kliniku u Višegradskoj.

Dom zdravlja Mladenovac - Foto: V.Danilov

PONOSNI SIN BABICE MIRJANE

ZA nesvakidašnji porođaj ubrzo se saznalo u celoj opštini. Mirjanin sin, Nemanja Brkić, ponosan na svoju majku, objavio je fotografiju sa porođaja na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Čestitke za doktora i babicu stizale su sa svih strana.