NAGRADE grada za 2018. godinu uručene su juče na svečanosti u Starom dvoru. Prestižno priznanje tradicionalno, 17. put, dodeljuje se tokom "Dana Beograda", a priznanja su laureatima uručili gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

U ime svih dobitnika prisutnima se obratio Nikola Kusovac, dobitnik nagrade za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada, koji zaslugu da bude predstavnik laureata vidi u svojim godinama, a ne po značaju njegovog dela.


PROČITAJTE JOŠ:
Sumnjiva torba nađena na parkingu beogradskog aerodroma, proverom utvrđeno da nije bilo opasnosti

- Većini će dobijeno priznanje predstavljati dalji podstrek za nove radne uspehe na sveopštu korist, a nekima poput mene i mog prijatelja vajara Milije Nešića tek utehu da sve nije bilo uzalud ili, što je važnije, da je neko, ipak, video i procenio kako se nešto mrda. Na taj način se sagledava i vrednuje minuli rad zaslužnih i kreativnih pojedinaca u gotovo svim oblastima rada. Određuju se mnogi značajni dometi i postavljaju novi, bolji i dalji ciljevi kojima valja težiti - rekao je Kusovac i zahvalio se svima koji stoje iza ovog priznanja.

Gradonačelnik Radojičić zahvalio se svim članovima komisija koji su, kako je istakao, imali težak posao prilikom izbora najboljih među najboljima.

- Izuzetno mi je drago što mogu da se zahvalim svim dobitnicima na sjajnim stvarima koje su uradili. Sve što su uradili pozitivno će se odraziti na razvoj grada. Naš zadatak je da Beograd bude bolji i lepši, ali i humaniji i zdraviji. Ovakva dela morala bi da budu podstrek svima nama i da nas "teraju" da radimo još više i kvalitetnije - rekao je prvi čovek prestonice. Nikola Nikodijević je istakao da je dodela nagrada jedan od najsvečanijih događaja tokom trajanja manifestacije "Dani Beograda". - Priznanja su dodeljena u 12 oblasti, odnosno 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade "Svetislav Stojanović". Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda je i ove godine sastavljena od najeminentnijih stručnjaka koji su obavili izuzetno odgovoran posao. Od velikog broja nominacija trebalo je napraviti konačan izbor najboljih među izuzetnim pojedincima u Beogradu - istakao je Nikodijević.


PROČITAJTE JOŠ:
Ordinacije i firme u zgradama: Klijenti defiluju, stanari - negoduju!

GAZDINSTVO TABAKOVIĆA ZA PONOS

Nagrade i oblasti: književnost - Jelena Lengold; pozorište - Nenad Jezdić; film - Igor Đorđević; likovna umetnost - Milija Nešić; muzička umetnost - Miroljub Aranđelović Rasinski; društvene i humanističe nauke - prof. dr Žika Bujuklić; prirodne i tehničke nauke - dr Aleksandar M. Spasić; pronalazaštvo - dr Nataša Golić, dr Amarela Terzić Vidojević, dr Katarina Veljović i DVM Igor Mrvaljević; medicina - prof. dr Danica Grujičić i tim lekara za delo "Neuropatije, principi savremene dijagnostike i terapije"; arhitektura i urbanizam - autorski tim "Remorker arhitekts"; poljoprivreda - porodično poljoprivredno gazdinstvo Dejana Tabakovića; novinarstvo - Miroslav Lazanski obrazovanje - prof. dr Milan O. Raspopović; sport - Nemanja Majdov; zaštita životne sredine - Goran Vasić; herojsko delo - Aleksandra Janković i Olivera Jovović; dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada - Nikola Kusovac; specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad - Ivan Tasovac; stvaralaštvo mladih: u nauci - Milica Tomić, u umetnosti - Tamara Žderić; nagrada "Svetislav Stojanović" - Branislav Mutić i Vatrogasna jednica spasilačka četa Zemun.