ŽITELjE Ostružnice koji stanuju u centru ovog čukaričkog naselja godinama muči prevelika udaljenost između stajališta Ostružnica 1 i Ostružnica 2. Da bi na jednoj od ove dve stanice sačekali željeni prevoz, moraju dugo da pešače.

Kažu da su pisali zahteve za izgradnju nove stanice tik do nadvožnjaka na toj deonici i Opštini i Gradu i nadležnom Sekretarijatu za javni prevoz, ali niko ne odgovara.

- Svakog dana moramo da pešačimo do ovih udaljenih stajališta kako bismo sačekali autobuse 551, 552 i vozila na liniji 860 koja voze ka Obrenovcu, odnosno ka gradu - priča Dragana Janjić iz ovog mesta. - Predaleko su i zaista bi trebalo da postave još jednu stanicu, tik do nadvožnjaka. Već nekoliko puta smo išli u Opštinu, pisali Sekretarijatu za javni prevoz. I nema odgovora.

Pročitajte još - MUKE ŽITELjA OVČANSKOG SEBEŠA: I periferiji treba prevoz

Na pitanje "Novosti" da li je moguće ovde napraviti stajalište, iz Sekretarijata odgovaraju:

- Predmetna saobraćajnica na kojoj se zahteva uspostavljanje novog stajališta za redovne linije javnog prevoza ima kategoriju državnog puta IV reda broj 26, a u nadležnosti je JP "Putevi Srbije". Uspostavljanje novog stajališta u postojećoj situaciji nije moguće jer za njega ne postoje neophodni saobraćajno-tehnički uslovi - navode iz Sekretarijata.

BEZBEDNO PREKO ULICE

IZ Sekretarijata za javni prevoz kažu i da bi po određivanju mesta za stajalište kroz projektnu dokumentaciju trebalo razraditi elemente za izgradnju autobuskih stajališta van osnovnog kolovoza u autobuskoj niši. Tako bi, kažu, putnici mogli bezbedno da pređu s jedne na drugu stranu kolovoza, što nije moguće realizovati u ovom trenutku.