NUŠIĆEVA ulica bi do kraja godine trebalo da postane novo gradilište. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji Nušićeve ulice. Ko će biti zadužen za obnovu ove buduće pešačke zone znaće se do 19. aprila, za kada je zakazano otvaranje ponuda.

Novoprojektovana ulica biće pešačkog karaktera, pa parkiranja u okviru tržnog centra "Čumićevo sokače" neće biti. Ulaz će biti omogućen samo interventnim i dostavnim vozilima iz Dečanske ulice u servisnu traku Nušićeve.

Ovde će biti posađen drvored, a između lišćara biće moguće postavljanje letnjih bašta. Ulica će biti popločana kamenim ili granitnim pločama. U delu koji vodi ka "Čumićevom sokačetu" biće postavljen parking za bicikliste.

PROČITAJTE JOŠ - OBNOVA PRESTONIČKIH ULICA: U Balkanskoj i dalje radno


Biće postavljeno i dekorativno osvetljenje, drveće, ali i klupe. Svetlima će biti naglašen i ulaz u podzemni prolaz, ali i znak Robna kuća "Beograd".

Rekonstrukcija se, da podsetimo, izvodi u sklopu projekta "Tri trga" i obuhvata prostor Nušićeve između Terazija i podzemnog prolaza na raskrsnici sa Dečanskom ulicom. U obnovu će biti uključen i prilaz "Čumićevom sokačetu", kao i ulaz u Čavketov pasaž.

Tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je i prošlog marta, tačno pre godinu dana. Ipak, tada je sve stopirano. Ukoliko sad sve prođe kako treba, majstori će zauzeti Nušićevu do kraja godine.


NA REDU I DEČANSKA?

U sklopu rekonstrukcije Nušićeve, u planu je bila obnova Dečanske, od podzemnih prolaza do Makedonske. I tu bi trebalo da se posadi drvored od trideset novih stabala, postavi novo osvetljenje, klupe i "tepih" od granitnih ploča. Parking i kontejneri moraju da se uklone i da se postavi parking za bicikle. Da li će se Dečanska raditi ove godine, i kada, nije jasno.