U prepunoj dvorani Zvezdara teatra sinoć je premijerno izvedena predstava "Feliks" po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića, a u adaptaciji Koste Peševskog i reditelja Darka Bajića. Tema predstave - sukob generacija, razlika u vaspitanju i vrednostima na kojima su odrasli i jedni i drugi.

Pročitajte još: Priča o usamljenosti

Vladimir Kecmanović je do ideje za ovu priču došao tako što je čuo za penzionera prevaranta koji je navodno menjao stan u Beogradu za odgovarajući u unutrašnjosti. Taj čovek predstavljen je u liku Feliksa, kome jednog dana u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi sin, za koga nije znao da postoji, čime i počinje ova priča.

Milutin Mima Karadžić tumači naslovnu ulogu Feliksa. U Zvezdara teatru je do sada glumio u tri predstave, poslednji put pre čak 15 godina. Sina prevaranta Feliksa u ovom pozorišnom komadu glumi Filip Hajduković, a ostale uloge igraju Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković.

Premijeri su prisustvovali i mnogobrojni glumci: Ljiljana Dragutinović, Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Andrija Kuzmanović, Dejan Lutkić, zatim pevačica Lena Kovačević, kao i generalni direktor RTS Dragan Bujošević. Prve reprize ove predstave će se igrati 23, 29. i 30. marta.