IZGRADNjA multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za sedam sportova i površine 16.217 kvadrata, počeće ove godine. Prema rečima Gorana Bojovića, direktora republičkog Zavoda za sport i medicinu sporta, ovo će biti najmoderniji sportski objekat u regionu, koji će na vrhu imati zeleni krov - pravu malu ekološku oazu. U toku je prikupljanje potrebne dokumentacije, posle čega će biti raspisana javna nabavka.

U modernoj sportskoj sali treniraće se košarka, odbojka, rukomet, ali i džudo, rvanje, karate, tekvondo... Bojović ističe da će u dvorani biti i jedan deo stene za penjanje, koja se upravo gradi pored atletskog stadiona u Košutnjaku.

- S obzirom na to da je stena montažna, jedan deo ćemo prebaciti u dvoranu, kako bi penjači mogli da treniraju u večernjim satima i tokom loših vremenskih prilika - ističe naš sagovornik. - Multifunkcionalna dvorana biće urađena u skladu sa ekološkim standardima, a imaće i "zeleni" krov, koji će služiti kao vidikovac i na kojem će biti prava trava. Svaka od sala za trening imaće svoje prostorije, tuševe, svlačionice, saune i medicinski deo. Takođe, tu će biti i teretana na 500 kvadrata.


PROČITAJTE JOŠ: Sremsku obnavljaju do kraja godine?

Prema njegovim rečima, biće napravljena i mini-streljana, a ispred multifunkcionalne dvorane biće parking sa 140 mesta. Gradnja bi trebalo da traje oko godinu i po, od momenta kada se izabere izvođač radova. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prošle godine izjavio je da će ova moderna sportska sala koštati oko 12.000.000 evra.


OLIMPIJSKI BAZEN

POSLE veštačke stene i multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, na red bi trebalo da dođe dugo najavljivana gradnja olimpijskog bazena. Planom detaljne regulacije Košutnjaka, koji je usvojen 2014. godine, između ostalog, predviđena je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena od 5.000 kvadrata.