VOZAČI Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" u ponedeljak su započeli radni dan u košulji i sa kravatom, odnosno odeveni u uniformu. Nova radna odela, koja su nosili svi bez izuzetka, iznenadila su pojedine putnike.

Dok su oni koji su na posao krenuli rano ujutru obukli košulju i stavili kravatu, njihove kolege koje su krenule u popodnevnu smenu odlučile su se za - majicu kratkih rukava. Iako je na objektima GSP bila istaknuta odluka o nošenju zimske uniforme do 15. aprila, vremenski uslovi naterali su čelnike ovog preduzeća da je ukinu.


PROČITAJTE JOŠ: GSP: Prvo uniforma, pa volan u šake

- Na vozačima je da odaberu hoće li nositi košulju ili majicu - kažu iz GSP. - Ne možemo im to odrediti, kada su vremenski uslovi iz dana u dan različiti. Bitno je ipak da radna odela svi nose, a oni koji to ne čine dobiće prvo opomenu, onda isključenje iz saobraćaja, a ako se to ponovi nekoliko puta, uslediće i drastičnije kazne.

Ni nošenje ili nenošenje kačketa i kravate nije kažnjivo, pošto je većina vozača koji su u ponedeljak obukli košulju bila bez ovog dela odeće. Na zaposlenima je da odluče hoće li ih nositi.

- Neko je obukao košulju, neko majicu - priča jedan od vozača na liniji 31. - Ja sam obukao košulju, stavio kravatu i sad umirem od vrućine. Ali ispoštovao sam ono što je pisalo na tabli. A sad je ispalo da sam mogao da obučem i majicu.

Za kontrolu nošenja uniformi zaduženi su šefovi saobraćaja.


PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: Stručni ljudi odredili da gondola ide preko Kalemegdana

DOBILI I CIPELE

IAKO je bilo najavljeno da će vozači GSP u jaknama i pantalonama sa logom preduzeća biti još od 1. septembra prošle godine, zbog nekoliko propalih tendera, uniformu su obukli tek u ponedeljak. Dobili su letnji i zimski komplet uniformi, kao i cipele koje su takođe u obavezi da nose. Podsećamo, prema odluci Grada, uskoro bi trebalo i da vozači privatnih prevoznika, kao i "Laste" i "Lastre", dobiju uniforme.