PRAVA drama odigrala se juče oko 17.00 časova u Venizelosovoj ulici na Dorćolu, kada je bager za pobijanje šipova pao na kuću uz gradilište!

Povređenih, srećom, nije bilo, a prema rečima očevidaca, mašina sa obližnjeg gradilišta prvo je upala u blato, posle čega se prevrnula, pokidala zaštitnu ogradu i udarila u zid privatnog objekta. Nadležne ekipe su tek oko 19.00 časova uspele da isprave ovaj specifični bager, kada je završila intervencija policije i građevinskih inspektora.

U trenutku nezgode, vlasnik kuće je bio u kuhinji, i prema njegovim rečima, za dlaku je izbegao smrt.

- Bio sam u kuhinji, spremao sam ručak, kada se začuo udarac – kaže vlasnik. - Deo mašine je uleteo kroz prozor, zakačio zid i udario na metar od mene. Imao sam mnogo sreće, mogao sam da stradam.

Kaže da brine gde će da spava i da je velika sreća što u trenutku nesreće njegova deca nisu bila u kući. Sin i ćerka stigli su nekoliko minuta pošto je mašina pala na kuću, ni ne sluteći šta se dešava. Sinoć su bili u šoku i dvoumili se da li da prespavaju u kući. Prema njihovim rečima, oni već duže vreme imaju problem sa investitorima, koji su okružili njihov dom. Na gradilištu na kojem je sinoć mašina za pobijanje šipova izazvala incident, do aprila sledeće godine trebalo bi da se napravi stambeni objekat sa pet spratova od 3.463 kvadrata.

Foto K.Mihajlović

Sa druge strane jednospratne kuće, nalazi se hotel "Prezident", o kojem su "Novosti" pisale nekoliko puta. Stanari privatne kuće tvrde da isti investitor na oba projekta.

- Radovi na novom gradilištu su počeli pre desetak dana. Investitor je isti čovek koji pravi "Prezident", sa kojim smo već imali problema. Otac se nervira, a sestra i ja smo digli ruke. Nadamo se da će nam izmiriti štetu i da neće više biti sličnih situacija, jer je gradnja na ovoj parceli tek počela.


Foto K.Mihajlović

KRIVIČNA ZA INVESTITORA "PREZIDENTA"

Protiv bahatog investitora "Prezidenta", Gradska građevinska inspekcija je početkom septembra podnela krivičnu prijavu, jer je u toku gradnje

odstupio od overene projektne dokumentacije, posle čega su zatvorili gradilište. On je na budući hotel, umesto tri podzemna sprata, prizmelja, pet spratova i potkrovlja, nelegalno dozidao još tri nivoa. Takođe, nije ispoštovan ni rok za završetak radova.