VOZAČI Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" od danas će biti u uniformama! Radna odela biće u obavezi da nose dok su za volanom, a kontrolisaće ih šefovi saobraćaja. Ukoliko nemaju uniformu na radnom mestu, mogu biti kažnjeni.

Iako je bilo najavljeno da će vozači GSP biti u jaknama i pantalonama sa logom preduzeća još od 1. septembra prošle godine, zbog nekoliko propalih tendera, tek sada će obući novo ruho.


PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: Stručni ljudi odredili da gondola ide preko Kalemegdana

Dobili su letnji i zimski komplet unformi, kao i cipele koje su takođe u obavezi da nose. Zimsku uniformu, koja se sastoji od jakne, pantalona, košulje, kravate i kačketa, u obavezi su da nose do 15. aprila, piše na obaveštenju vozačima GSP koje je okačeno na oglasnim tablama u preduzeću.

Iako je već rečeno da ih zbog skidanja kačketa niko neće opomenuti, nošenje uniforme je obavezno.

- Nepostupanje po ovoj naredbi predstavlja povredu radne obaveze za koju se zaposlenom može izreći jedna od mera predviđena Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom JKP GSP "Beograd" i ugovorom o radu, napominje se u obaveštenju istaknutom nekoliko sedmica ranije.

Prema odluci Grada, uskoro bi trebalo i da vozači privatnih prevoznika kao i "Laste" i "Lastre" dobiju uniforme.PROČITAJTE JOŠ: Znak preprečio stazu za slepe

U KRATKIM RUKAVIMA OD 15. APRILA?

OBAVEZA nošenja zimskog kompleta do 15. aprila nameće nekoliko pitanja. Da li će vozači posle morati da nose letnju uniformu iako temperature to ne dozvoljavaju, ili će birati koji komplet žele da nose u zavisnosti od vremenskih prilika.