BURA oko seče stabala na Ušću i Kalemegdanu, u okviru pripremnih radova za izgradnju gondole, ne stišava se ni treći dan. I dok predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać sa grupom građana organizuje dežurstva na Kalemegdanu i najavljuje rušenje izgrađenog, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ističe da izgradnja žičare neće smanjiti broj stabala u prestonici.

Radnici JKP "Zelenilo Beograd" u četvrtak su počeli sadnju 300 sadnica u parku Ušće, što je, prema rečima nadležnih, duplo više od broja posečenih stabala sa trase gondole. Prema rečima gradonačelnika, realizacija ovog projekta bila bi nemoguća bez uklanjanja određenog broja stabala.

PROČITAJTE JOŠ - Gondola seče stabla i ruši po Kalemegdanu

- Zato su nam potrebni strpljenje i razumevanje sugrađana - ističe Radojičić. - Lepota gondole ogledaće se u pogledu koji će nam pružiti, a prestonica će do kraja godine biti bogatija za nekoliko hiljada stabala.

Sa druge strane, Marko Bastać sa petnaestak građana u četvrtak je ušao u objekat u izgradnji na Kalemegdanu. Oni su skinuli najlon i zaštitnu ogradu oko čelične konstrukcije i prekinuli seču drveća na tramvajskoj okretnici ispod tvrđave.

- Bez obzira na posledice, dogovorili smo se da se uvedu 24-časovna dežurstva u cilju odbrane drveća i obustave rada na projektu žičare - rekao je Bastać.

Gradonačelnik Radojičić sa radnicima "Zelenila" Foto Beoinfo