NAJSKUPLjI stan u Srbiji tokom prethodne godine kupljen je u Beogradu na vodi, a njegov vlasnik platio ga je nešto više od 1,1 milion evra! Slična je bila cena i stambene jedinice od 322 kvadrata u starogradnji na Vračaru, a istovremeno, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, poslovni prostor na teritoriji opštine Stari grad površine 1.400 metara kvadratnih plaćen je pet miliona evra.

Najviša cena kvadrata poslovnog prostora postignuta u 2018. godini je 9.302 evra, a reč je o poslovnom prostoru površine 43 kvadrata u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Knez Mihailovoj ulici.


PROČITAJTE JOŠ:
Opština kreči natpise

Iz Republičkog geodetskog zavoda istakli su da se i u 2018. godini pokazalo da lokacija igra veliku ulogu u visini cene nepokretnosti, a naročito kada je reč o onim najskupljim. Takve nepokretnosti se često nalaze u Knez Mihailovoj ulici ili u pešačkoj zoni u njenoj okolini, a kao atraktivna pokazala se i Njegoševa ulica na Vračaru. Od samog početka gradnje, Beograd na vodi takođe je jedna od najatraktivnijih lokacija, koju prate i drugi luksuzni stambeno-poslovni prostori kao što su Central garden, A blok, Vest 65, Skajlajn, Voždove kapije, Zelena avenija.