DAN nakon stravične eksplozije dve plinske boce, koja se dogodila u stanu u Ulici Milana Rakića 22 na Zvezdari, tri osobe zadržane su na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji. Kako je "Novostima" potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, reč je o opekotinama drugog stepena, i na odeljenju trenutno leže mladić u čijem se stanu nezgoda dogodila, majstor koji je došao da zameni boce i žena iz susednog stana.

Stan u suterenu četvorospratnice potpuno je uništen. Domovi komšija pored njega, kao i onaj iz prizemlja, pretrpeli su veliku štetu. Vlasnica stana u kome se nesreća dogodila i majka jednog od teško povređenih juče je proveravala šta je ostalo od njihovog doma.


PROČITAJTE JOŠ:
EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA: Petoro povređeno, prevezeni na VMA (FOTO)

- U trenutku eksplozije u stanu su bili moj sin i majstor, koji nam već deset godina popravlja plinske aparate - kaže još šokirana Zorica Milićević. - Čovek je tada radio na zameni plinske boce za peć, ali šta je uzrokovalo detonaciju zasada ne znamo tačno. Nikada do sada nismo imali problema. Za nesreću mi je javila sestra, koja stanuje vrata do naših.

Prema rečima majke, njen sin je u stabilnom stanju i komunikativan. Pet dana će ga samo previjati, a posle će biti odlučeno da li je potrebna operacija.

Koliko je eksplozija bila snažna, govori to što su popucali prozori i na drugom spratu. Staklo je povredilo stanara koji je u trenutku strašnog događaja izlazio iz zgrade.

Njega su odmah počeli da zbrinjavaju zaposleni u kafiću nedaleko od mesta nesreće.

Deo zgrade u Milana Rakića posle detonacije je van upotrebe

- Čuli smo snažnu eksploziju i odmah izleteli iz lokala da vidimo šta se desilo. Na ulazu u zgradu zatekli smo čoveka sa povredom glave. Smesta smo pozvali lekare, vatrogasce i policiju. Čoveku smo pružili prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći - kaže nam jedan od konobara u obližnjem kafiću.

Kako nam je potvrđeno iz Vojnomedicinske akademije, petoro ljudi zatražilo je pomoć posle nesreće na Zvezdari. Troje od njih zadržano je na daljem lečenju, a iako su pretrpeli teške povrede, svi su u stabilnom stanju.


PROČITAJTE JOŠ:
Trolejbus oborio ženu na Banjici

BAKA PROVERAVALA POŠTU

KAKO smo saznali, baka, koja stanuje u suterenu prekoputa stana gde su pukle boce, takođe je teško ozleđena. Ona je sa ostalim povređenima smeštena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je pružena nega. Nju je eksplozija zatekla u hodniku dok je proveravala poštansko sanduče.