UZBUNA koja je nastala među stanarima pešačke zone Starog grada nakon uvođenja "ljubičaste zone", ipak se stišava. Nesporazum i razlog nezadovoljstva među njima izazvale su poruke različite sadržine koje su vozači dobili od "Parking servisa". Nakon prvobitne odluke da sugrađani iz ulica koje se graniče sa novom zonom nemaju pravo da je koriste, već samo vozači koji stanuju unutar zone, sugrađani su dobili poruku da će im to ipak biti omogućeno.

Kako su reporteri "Novosti" saznali od žitelja ovog dela grada, novo zoniranje dobro je došlo stanovnicima Gračaničke i ulica u kojima je uvedena "ljubičasta zona", jer im napokon prolaznici neće uzurpirati parking-mesta.


PROČITAJTE JOŠ:
Crveno svetlo za "ljubičastu“ parking zonu

- Otkako je uvedena ova zona, danas sam videla nekoliko desetina praznih mesta, što je dobro - kaže jedna od stanarki. - Meni je sada lakše jer je parking u mojoj ulici poluprazan.

S druge strane, stanari iz Cara Lazara bili su ogorčeni jer, uprkos tome što im je parking "ispred nosa", moraju da koriste zone od Knez Mihailove pa nadalje.

- Činjenica je da sve teže dolazimo do parking-mesta, a ja sam prodala auto jer sam i po 40 minuta kružila da se parkiram - objašnjava Dragana R. - Najbolje bi bilo za nas i naše komšije iz pešačke zone, da budemo ista zona. A najviše smo problema imali sa onima koji sede po kafićima, a zauzimaju nam parking. Nadam se da će sada svi biti zadovoljni.

I predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać oglasio se ovim povodom:

- Drago mi je da su gradske službe reagovale na naš apel i stanarima starog gradskog jezgra omogućile da svoja vozila parkiraju u blizini zgrada u kojima žive.


PROČITAJTE JOŠ:
Novi režim parkiranja: Na "ljubičasto" samo 30 minuta

ANKETA DA LI STE UPOZNATI SA NOVIM ZONOM PARKIRANjA U VAŠEM KRAJU?

1. Sonja Pantelić (57), nezaposlena

JEDINO dobro je što stanari mogu da se parkiraju po povlašćenoj mesečnoj karti. Ali, u ovom delu Gračaničke ulice veliki broj parking-mesta rezervisan je za firme i ambasade, pa ostane malo za nas.

2. Dušan Vučkovac (40), frizer

NIJE mi odgovaralo, prema prvobitnoj odluci, zbog toga što je moj lokal u Gračaničkoj, a vodi se na Cara Lazara, ja ne mogu tu da se parkiram. Moram da ostavljam auto kilometar dalje.

3. Ljiljana Milošević (49), advokat

PODRŽAVAM novi sistem parkiranja, jer smatram da je dobro sve što je precizirano. Živela sam nekoliko godina u inostranstvu gde je tačno regulisano ko se gde parkira.

4. Svetlana Rukovski (56) profesor

OVDE među stanarima vlada totalni haos. Mnogi su prodali svoja kola, jer više ne mogu da biju bitku sa parkingom. Posle uzbune, ipak, nam je rečeno da ćemo moći da ostavimo svoja vozila u A zoni.