ISPOD železničkog nadvožnjaka u Ulici Svete Milutinovića u Železniku, u noći između nedelje i ponedeljka pronađena su tri mrtva psa i džak sa raspalom kožom. Na jednom od stubova mosta iscrtan je pentagram i ispisan tekst koji upućuje na sektu.

O jezivom događaju, policiju je prvo obavestila Fondacija "Pokret Levijatan", koja se bori protiv zlostavljanja životinja.

- Informaciju smo dobili u nedelju uveče i odmah smo izašli na teren - objašnjava za "Novosti" Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije. - Zatekli smo jeziv prizor. Tri psa bila su složena u jednom prilično preciznom nizu ispod znaka pentagrama, a na deset metara odatle smo zatekli ciradu ispod koje se nalazila koža neke životinje. Odmah smo pozvali policiju.

Kaže i da veruje da je u pitanju sektaški ritual, pošto ne mogu da ustanove način na koji su psi umrli.

- Krvi nema, što govori da je negde drugde ispuštena, ili su psi udavljeni tu. Obdukcija tek treba da pokaže šta se dogodilo i kako su nastradali. Sektolog s kim smo kontaktirali, i koji je pogledao snimak, kaže da je u pitanju pojedinačni satanistički ritual.

Foto: Levijatan

Iz MUP kažu da je policija po prijavi odmah izašla na teren i da je obavljen uviđaj.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U OBRENOVCU: Sekta brutalno ubila psa, oglasio se i Stefanović (VIDEO)

- Nadležno tužilaštvo je obavešteno, a istraga je u toku - ističu iz MUP.

Do stubova ispod kojih su nađeni psi teško je doći zbog nepristupačnosti terena. Na jednom od njih, crvenom bojom je iscrtan pentagram i ispisano Sekta Bitches.


ŽITELjI U STRAHU

SUGRAĐANI koji žive u kraju gde su mrtvi psi pronađeni su uplašeni. Kažu da se tu stalno noću skupljaju sumnjivi ljudi i da baš iz bezbednosnih razloga svi imaju i po nekoliko pasa u dvorištima.

Foto: Ž. Knežević