POČETKOM meseca, na zahtev žitelja Jagnjila kraj Mladenovca, izmenjene su linije javnog prevoza 4123 koja saobraća kroz ovo mesto i kroz susedni Rabrovac. Ipak, ovom izmenom deca iz Rabrovca, koja idu u školu u Jagnjilo, ostala su bez prevoza kojim bi se posle časova vratili svojim kućama.

- Novim redom vožnje, deca koja su se iz škole vraćala autobusom koji polazi u podne, ostala su bez prevoza - kaže Mira I. iz Jagnjila. - Razumem da je bio problem za sve koji putuju u Jagnjilo da čekaju 20 minuta u autobusu, ali sada ispaštaju najmlađi. Deca su se prvog dana, kada je red vožnje izmenjen peške vraćala kući, jer jedan roditelj koji je došao po svoje dete nije mogao sve da ih poveze.

Iz Sekretarijata za javni prevoz navode da su na zahtev GO Mladenovac, izmenjene trase linija 4123 i 4123A, i da je promenjen red vožnje kako bi se vremena polazaka vozila prilagodila promenjenim uslovima putovanja.

PROČITAJTE I: Više vozila ka predgrađu

- Budući da su, po najnovijim saznanjima, ove izmene prouzrokovale pomeranje polaska koji je potreban deci školskog uzrasta, Sekretarijat za javni prevoz će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se po završetku zimskog raspusta prevazišao uočeni problem - ističu u Sekretarijatu.

VIKEND

SUGRAĐANI koji koriste polaske 4123 i 4123A, kažu da su molili Sekretarijat da im uvede i neki polazak za Jagnjilo i Rabrovac vikendom, oko 23 časa, jer ima dosta ljudi koji rade drugu smenu. Oni nemaju drugi način da se vrate kući, već moraju da plaćaju 1.500 dinara za taksi.