RAD na gradilištima u prestonici ubuduće bi trebalo da bude koordiniran sa jednog mesta, zahvaljujući posebnom softveru, koji je trenutno u fazi testiranja. Kada ovaj sistem zaživi, gradilišta će imati svoju "ličnu kartu", a radovi će biti sinhronizovani u određenim delovima grada, kako bi se neželjeni efekti u funkcionisanju glavnog grada sveli na minimum.

- Ovaj softver je u petak stavljen na server Grada i time je otpočela njegova test-faza - rekao je gradonačelnik dr Zoran Radojičić. - On će omogućiti bolju sinhronizaciju radova u određenim delovima grada i na taj način obezbediti bolje funkcionisanje u prestonici. Puštanjem u rad softvera, koji kordiniše rad gradilišta, počeće sa primenom bolja sinhronizacija radova u celoj prestonici, a koji su definisani kroz lične karte gradilišta.


PROČITAJTE JOŠ: Trg pokrivaju pločama

Kako je Radojičić praktično pojasnio, neće se više dešavati da se u isto vreme rade dve značajne ulice i da se tako onemogući normalno funkcionisanje građana. Takođe, dodao je on, prilikom rekonstrukcija trebalo bi da se obave svi neophodni radovi, kako ne bi bilo nekih naknadnih, koji bi zadavali dodatne probleme Beograđanima.